Ontdek onze wijnen

Over ons

Over De Vos Wijnen

De passie voor lekker eten bracht me jaren geleden bij de bijhorende wijn

Ik ging m’n neus achterna, op zoek naar fijne wijntjes. Eerst was het een hobby, die is evenwel uit de hand gelopen. De kelder van ons huis werd te klein, en daarna zelfs het gehuurde magazijn.

De witte koksschort hangt ondertussen aan de kapstok. En we vonden een nieuwe stek, waar ruimte zat is voor de opslag van een tweehonderdtal diverse wijnen uit de hele wereld.

Ongetwijfeld zit tussen die vele flessen, stuk voor stuk getoetst op de verhouding prijs-kwaliteit-genietbaarheid, iets voor uw rek, kast of kelder.”

Onze visie

Zelf willen wij ook ons steentje bijdragen door bvb extra tegemoet te komen bij steunacties die ten voordele van een vereniging of goed doel wijn verkopen.

Lokaal

Wij hebben een hart voor lokale handel, zowel in onze eigen gemeente Herzele en omstreken als de lokale economie in de landen van waar wij onze wijn importeren. Dankzij lokale ondernemers en initiatieven wordt een breed draagvlak gecreëerd voor zowel sociale, culturele als economische activiteiten.

Eerlijke prijs voor producent en consument

Van de wijnboer die de ranken verzorgt tot de klant die het heerlijke sap in zijn glas krijgt, voor allen hoort daar een eerlijke prijs bij. De projecten die in bepaalde landen worden opgezet om de lokale bevolking waardig te verlonen kunnen wij alleen maar toejuichen.

Genieten

Waar iedereen recht op heeft  in dit leven: Genieten! Van elke dag en van elk moment. Ons werk gaat verder dan alleen wijn en ons leven zit verweven met de wijn. Zo nu en dan van een lekker glas genieten hoort daarbij.

Hoe het begon

1978 – 1990

Patrick De Vos leerde reeds op jonge leeftijd zijn ‘neus voor lekker eten en drinken’ volgen. Hij studeerde af aan de koksschool en werkte 12 jaar lang als kok in de Nationale Bank van België.

1992

Tijdens hun reizen in Frankrijk en Duitsland bezoeken Patrick en Monique geregeld wijndomeinen. De koffer zit steevast volgeladen met hun vondsten, die ze graag aan familie en vrienden laten proeven. Gecombineerd met de ondernemerszin van Patrick wordt de hobby een bijberoep. De auto en fietsen in de garage moeten plaats ruimen voor palletten wijn. De inkomhal wordt omgetoverd tot etalage. Bij de wijnproeverijen die eerst in Hof ten Dale, Hoeve De Vuyst en later in en Hof ten Eede plaatsvinden helpt het hele gezin mee.

2005

De zaak groeit en we vinden onze nieuwe stek in Ressegem: een magazijn met daarnaast het woonhuis is de perfecte plek om elke zaterdag klanten te ontvangen en hen tijdens het proeven van een wijntje een keuze te helpen maken.

2015

De wijndegustaties die telkens in het voor- en najaar doorgaan verhuizen van de Sint-Annazaal te Bambrugge naar de Wattenfabriek te Herzele. Twee maal per jaar openen wij een 200-tal wijnen en laten we onze klanten kennis maken met ons gamma en onze wijnboeren.

2017

De familiezaak groeit verder en dochter Freya stapt mee in het verhaal.

Heden

Wij willen ook jullie laten kennismaken met onze neus voor wijn en ontvangen jullie graag in ons magazijn: zaterdag van 9u tot 18u, woensdag van 9u tot 18u, donderdag van 9u tot 12u en vrijdag van 14u tot 18u. Na afspraak kan je ook op andere momenten langskomen.